3 goede voornemens voor het nieuwe jaar

2021 staat alweer bijna voor de deur, het nieuwe jaar is voor veel mensen in België een hoopvol moment. Mensen hebben dromen en ambities die ze in het nieuwe jaar willen najagen, en veel mensen beginnen het nieuwe jaar ook vol frisse moed om slechte gewoontes af te leren. Zo willen veel mensen hun leven beteren en een betere versie van zichzelf worden. In deze blog zetten we een aantal veel gehoorde goede voornemens op een rijtje, misschien doe jij er wel inspiratie door op!

Alcohol

Wij Belgen houden wel van een biertje op zijn tijd. Sterker nog, voor veel Belgen is het altijd wel tijd voor een Pintje. Ons land staat wereldwijd bekent als land van bier en niet voor niets staat in veel  landen Belgisch bier op de menukaart in veel cafés en restaurants. Hier bij ons in België heeft ook elk dorp minstens een café en ook in de supermarkten is het aanbod gigantisch. En daarom is ligt de alcoholconsumptie hoog in België. En helaas verliezen mensen dan soms de controle over hun alcoholgebruik. Drink jij meer dan je zou willen, of verlies jij jezelf soms in bijvoorbeeld binge drinken? Misschien is dit de gewoonte die je volgend jaar eens zou willen veranderen! Let meer op wat en wanneer je drinkt, je zult zien dat je je snel een stuk gezonder zult voelen.

Voeding

Voeding, nog zo een puntje waar veel mensen wel iets aan zouden willen veranderen. Eet jij bijvoorbeeld veel vet, zoals friet, gebak of frituur? Of eet jij misschien meer tussendoortjes dan je zou willen, of wil je eens overstappen naar een vegetarisch dieet? Het nieuwe jaar is een mooi moment om je eetpatroon en boodschappenlijstje eens flink om te gooien. Het begint namelijk al in de supermarkt, wat jij daar koopt bepaalt voor een groot deel wat jij eet. Dus wees streng voor jezelf en laat je niet verleiden tot aankopen waar je later spijt van krijgt. Bedenkt dat wat je eet de brandstof is voor je lichaam, een auto loopt ook beter op schone benzine dan op vervuilde ruwe olie.

Bewegen

Sport en bewegen hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis. Want veel mensen willen wel meer bewegen, maar doen dit simpel weg niet. Omdat ze er de tijd of motivatie niet voor vinden. Dat begrijpen wij, want het is ook moeilijk in het begin. Maar wie eenmaal de goede gewoonte zich eigen heeft gemaakt zal zien dat bewegen je ontzettend veel oplevert! Ga eens bij jezelf na welke sport of vorm van beweging jou aanspreekt. Ben jij bijvoorbeeld meer een teamsporter of een individuele sporter? Kies een sport die bij jou past, zo zul je het een stuk makkelijker volhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *