Is een GPS tracker legaal?

In sommige situaties is het fijn als je een GPS tracker in jouw auto hebt. Dit kan veiligheid brengen in enkele situaties, je hebt namelijk meer controle over jouw auto. Dit is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan, want niet in alle gevallen is een GPS tracker legaal. Maar in enkele gevallen kan je een GPS tracker gebruiken zonder dat je de wet overtreedt. 

 

Belangrijke zaken 

Er zijn een paar zaken waarbij een GPS tracking auto wel legaal is. Wat wel toegestaan is, is om een tracker te plaatsen in jouw eigen auto. Het is ten strengste verboden om een GPS tracker te plaatsen in iemand anders auto. Wel zijn er een paar uitzonderingen waarbij het plaatsen van een tracker in iemands anders auto wel mag. Als jouw ouders dementie hebben, en jouw toestemming hebben gegeven, mag je hen ook volgen via een tracker. Dit is om de veiligheid te waarborgen. Als laatste uitzondering heb je dat je personen mag volgen die jou toestemming hebben gegeven om hen te volgen. Buiten deze uitzonderingen overtreed je de wet als je een tracker in iemand anders auto plaatst. 

 

Een GPS tracker gebruiken als bedrijf

Een GPS tracker plaatsen in een bedrijfsauto waar jouw werknemers in rijden is toegestaan. Het bedrijf is de eigenaar over de auto’s, dus dat is de reden dat dit volgens de wet is toegestaan. Wat wel belangrijk is, is dat de werknemer die in de auto gaat rijden wel weten dat hij gevolgd wordt door een tracker. Dit mag alleen bij een bedrijfsauto, als het dus gaat om een privé auto, dan is het niet toegestaan. Als je auto huurt, dan heeft  deze vaak ook een GPS tracker. De GPS tracker geeft het huurbedrijf meer zekerheid dat de auto terugkomt. De verhuurder kan namelijk precies zien waar de auto rijdt. 

Als jij graag veiligheid wilt in de situaties voor jou en je dierbaren, dan is een GPS tracker een goede oplossing. Zo hoef jij je minder zorgen te maken, omdat je weet dat het allemaal goed zit. Voordat je dit aanschaft is het goed om te weten wat er in de wet staat, want als je een GPS tracker in bezit hebt die volgens de wet verboden is, kan je flink in de problemen komen. Gelukkig heeft di artikel je al wat meer duidelijk gemaakt en weet je voortaan precies wat wel en wat niet mag met een GPS tracker. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *